Fotoclub "De Spil"  is een onderdeel van wijkvereniging "De Spil" in Sneek en bestaat ongeveer 30 jaar.
De wijkvereniging vertegenwoordigt de wijken Tinga , Duinterpen en de Brekken.
De fotoclub bestaat uit enthousiaste leden die allemaal op hun eigen manier met fotografie bezig zijn. Iedereen is dan ook van harte welkom bij onze fotoclub. Van jong tot oud, met een dure spiegelreflex camera of een wat eenvoudiger compact camera.
Iedere dinsdagavond in de oneven weken komen we bij elkaar in het wijkgebouw. Hier kunnen we gebruik  maken  van de faciliteiten van wijkvereniging, wat erg gemakkelijk is.  Zo hebben we een eigen lokaal, beschikken we over diverse apparatuur, en kunnen we gezellig bij kletsen aan de bar.
Wat doen we zoal bij de fotoclub ? Op onze clubavond word er aandacht besteed aan de techniek achter fotograferen. Dit doen we in de vorm van een cursus. Ook het bewerken van foto's op de computer etc. komt bij ons aan bod. Natuurlijk delen we kennis met elkaar. Daarnaast werken we ook met  thema opdrachten. Deze  foto's worden door alle leden besproken en voorzien van opbouwende kritiek. Daarna  worden de foto's in het wijkgebouw geëxposeerd. Ze zijn natuurlijk ook op onze website te vinden.
De fotoclub wordt ook regelmatig gevraagd om foto's te maken bij b.v. activiteiten van de wijkvereniging.
Bent u geïnteresseerd in fotografie en wilt u deze passie in clubverband delen dan bent u bij ons aan het juiste adres !